Over ons

Socialisten Overijssel zijn socialisten die vinden dat de grote problemen van onze tijd zoals de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid niet binnen het kapitalisme kunnen worden opgelost en om een socialistisch antwoord vragen.

Wij willen een contactpunt en ontmoetingsplaats zijn voor socialisten in de provincie Overijssel. Met deze groep gaan we actie voeren, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij protestbewegingen in de regio, maar ook door zelf initiatieven te starten en te mobiliseren.
Ook gaan we politieke scholingen en lezingen organiseren. Via informele bijeenkomsten zoals borrels of wandelingen willen we mensen op laagdrempelige wijze met elkaar in gesprek helpen raken over socialistische politieke strijd.

Sinds kort hebben we ons aangesloten bij het initiatief rond Socialisten.org. Het doel van deze groep is om Socialisten door heel het land samen te blijven brengen rond onze gemeenschappelijke doelen. Mede door dit initiatief zijn er nu meerdere groepen Socialisten door heel het land die zich verenigen rond dezelfde doelstellingen als wij.